+421 903 386 940 verona@vestiarenuverony.sk

Cigánske karty majú bohatú históriu. Kde a kedy presne začala ich existencia, sa teraz už len ťažko dozvieme. Podľa mojich dostupných zdrojov sa objavili už v starovekom Egypte. Majú niesť odkaz egyptskej knihy Thothovy, knihy mysticizmu zasvätenej bohu múdrosti a poznania, ale aj bohu mágie a podsvetia.

 

Karty sa pred mnohými rokmi vykladali zlatom alebo sa ručne na ne robili rytiny a drevorezba. Názov „Cigánske“ dostali kvôli kočovným cigáňom, ktorí z nich veľmi dobre vedeli veštiť.

 

Už pred mnohými rokmi boli ľudia zvedaví, chceli objavovať nové veci a tiež vedieť, čo sa stane v budúcnosti. Veď kto by to nechcel vedieť i dnes?

 

Cigánske karty v dnešnej dobe patria k cigánskej kultúre. Ale okrem nich, ich v súčasnej dobe vyžíva i mnoho mágov a veštíc.

 

Ako a na čo slúžia cigánke karty? 

Sú na nich zobrazené rôzne životné situácie a tiež pocity, ktoré človek prežíva. Každá karta symbolizuje určitý druh energie. Sú ako zrkadlo, ktoré ukáže ako človek vyzerá nielen navonok, ale aj vo svojom vnútri. Odpoveď na otázku neprichádza náhodne, je výpoveďou nášho vnútra. Každá karta má iný význam, niečo iné znamená a niečo iné symbolizuje.

 

Cigánske karty majú schopnosť upozorniť človeka, keď sa má stať niečo zlé, nepríjemné, ale aj naopak dobré a príjemné. Vedia tiež informovať o zdravotnom stave, mileneckom živote, pracovnej oblasti a rôznych iných situáciách.

 

Veštenie z nich nie je ľahká vec, ktorá sa dá naučiť zo dňa na deň. Okrem zámeru naučiť sa to, je potrebná trpezlivosť, sústredenosť a hlavne čistá myseľ a otvorené srdce. Pri vykladaní je veľmi dôležitá vzájomná prepojenosť, súzvuk s kartami a vnímanie vlastnej intuície a pocitov.

Veštenie z cigánskych kariet je známe po celom svete a má obrovskú tradíciu. Od ostatných druhov veštenia z kariet sa odlišuje predovšetkým tým, že podáva celkom konkrétnu veštbu.

 

Ja mám to šťastie, že som dostala do vienka tento dar a danými schopnosťami disponujem. S kartami som prepojená, tvoríme takpovediac jeden celok.

Ďakujem za komentár

Pin It on Pinterest

Share This

Ďakujem za zdieľanie

Zdieľaj horoskop so svojimi priateľmi :)